1. Suzana Jašić

;ožemo! Pazin - Suzana JašićSuzana Jašić rođena je u Pazinu u kojem, uz osnovnu školu u Sv. Petru u Šumi, završava muzičku školu, a potom i gimnaziju. U Zagrebu diplomira na Fakultetu političkih znanosti i aktivira se u civilnom društvu, najprije kroz studentske organizacije i medije, a potom 1997. sudjeluje u osnivanju Gonga. Od 1999. vodi i razvija Gong i njegove aktivnosti, sudjeluje u osnivanju međunarodne organizacije za promatranje izbora ENEMO, sudjeluje u pisanju izmjena Zakona o pravu na pristup informacijama, jača kapacitete organizacija civilnog društva i javnih institucija u području izbornih procesa, razvoja civilnog društva i antikoruptivnih politika u zemljama na području Balkana, bivšeg SSSR-a, Afrike, Bliskog Istoka i Azije. Od 2003. do 2009. članicom je Programskog vijeća HRT-a u kojem se zalaže za transparentnost, javne sadržaje i slobodu medija i novinara. S čela Gonga odlazi 2009. godine kad se vraća u Pazin u kojem koordinira implementaciju Gongovog pilot projekta “Pazi(n), proračun”. U Pazinu zasniva obitelj, a 2016. godine postaje vlasnicom obrta za poslovno savjetovanje kroz koji radi na organizacijskom i programskom razvoju niza neprofitnih organizacija u Hrvatskoj i u regiji te provodi evaluacije EU projekata. Od 2014. godine predstavnica je roditelja u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin u kojem promiče i zagovara transparentnost i bolje uvjete rada te boravka djece. Od 2017. do 2021. najaktivnija je vijećnica u Gradskom vijeću Pazina, o svom političkom radu kontinuirano informira javnost i komunicira sa zajednicom (www.facebook.com/suzanajasicpazin). “Politika, briga za javno, zajednicu i ljude za mene je vrhunac ljudske djelatnosti i kreacije. Iskrena politika traži trud, osobni integritet, razum i srce, a kad to imamo, Možemo! neslućeno mnogo.”

2. Dragan Družeta

Možemo! Pazin - Dragan DružetaOdrastao je u Pazinu u kojem je završio matematičko informatičku gimnaziju. Od 1994. poduzetnik je u sektoru građevine. U društvenom životu Pazina aktivan je od osnovne škole, najprije kao član Saveza izviđača, a potom i kao jedan od osnivača i člana udruga “Klub Mladih Bad Taste”, “Albus”, Speološko društvo “Istra”, “Jules Verne Klub”. Aktivno je surađivao s Radio Klubom Pazin te Gongom. Sudjelovalo je u nizu ekoloških akcija te u organizaciji različitih kulturnih manifestacija, od Istrakona do Sedam dana stvaranja. U dva mandata bio je član Gradskog odbora za prostorno planiranje i komunalnu djelatnost. Ponosni je hrvatski branitelj.

3. Enna Peroš

Možemo! Pazin - Enna PerošOsnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završava u Pazinu. Završetkom sveučilišnog fakulteta informatike u Rijeci stječe zvanje magistre edukacije informatike i zapošljava se u školstvu te radi kao nastavnica informatike u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile i Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji Pazin s pravom javnosti. Od ranog djetinjstva aktivno se bavi sportom, a krajem 90-ih počinje se baviti sportskim penjanjem i vrlo rano preuzima ulogu tajnice Sportko penjačkog kluba Hiperaktiv. U želji uključivanja većeg broja djece i mladih u sport, preuzima i vođenje treninga za djecu i mlade. U Pazinu zasniva obitelj te se od 2011. aktivno bavi uključivanjem žena u sport i aktivan život obitelji kroz socijalizaciju djece i roditelja na penjalištima u prirodi. Sudjeluje i na osnivačkoj skupštini Sportsko penjačkog saveza Istarske županije kojega je trenutno tajnica, a 2020. godine pokreće uspješnu inicijativu za osnivanjem Hrvatskog sportsko penjačkog saveza te se trenutno nalazi u četverogodišnjem mandatu u ulozi potpredsjednice Saveza. Predstavnica je u Zajednici sportskih udruga Grada Pazina gdje se zalaže za transparentnost rada Zajednice i Grada. Članica je Vijeća roditelja Osnovne škole V. Nazora Pazin gdje zagovara bolje uvjete za rad i transparentnost rada škole. S obzirom da Pazin vidi kao mjesto mogućnosti za bolju budućnost, želja joj je da zajedno sa ljudima okupljenima oko vrijednosti koje njeguje i promovira Politička platforma Možemo! doprinese stvaranju grada koji će mlade privlačiti i zadržati, grada bogatog sadržajima i mogućnostima.

4. Jelena Pacijent

Možemo! Pazin - Jelena PacijentRođena je i odrasla u Zagrebu gdje je završila osnovnu i muzičku, a potom i ekonomsku školu. U Varaždinu završava studij informatike na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, smjer Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Od 2007. radi kao programerka, a od 2009. živi u Pazinu u kojem zasniva obitelj i otvara obrt za računalno programiranje. Volontirala je u ekološkim udrugama te su joj teme zaštite okoliša i održivog razvoja, uz roditeljske politike i politike za djecu i mlade, u fokusu interesa. Vjeruje da svaki pojedinac može! i treba pridonijeti boljem danas i boljem sutra u gradu u kojem živi.

5. Tanja Grubiša

Odrasla je u Sv. Petru u Šumi. Nakon što je u Puli diplomirala za učiteljicu razredne nastave, svoj radni vijek provodi u OŠ Vladimira Nazora Pazin u Pazinu. Voli raditi s djecom i zato već nekoliko godina surađuje s NTC timom iz Istre i vodi NTC radionice za djecu. Naglašava važnost osamostaljivanja djece, razvijanja motivacije i preuzimanja odgovornosti svakog djeteta za sebe i svoje postupke. Trenerica je boćanja, a godinama je bila članica ženske reprezentacije Hrvatske u boćanju. Na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojila je broncu, a na europskim prvenstvima jedno srebro i jedno zlato (još uvijek aktualno) te je kategorizirana sportašica I. kategorije prema klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. „Ekipa kojoj sam se pridružila ima dovoljno ideja, energije, znanja i vještina, ali i volje da oživi ovaj naš uspavani grad.”

6. Nikša Peroš

Možemo! Pazin - Nikša PerošOsnovnu i srednju školu završava u Pazinu, a po zanimanju je grafički dizajner. Interesi ga vode dalje od grafičkog dizajna u smjeru strojeva, programiranja i umjetne inteligencije. U više navrata poslovno se uputio u zemlje Europe s naglaskom na Švedsku, ali život ga je uvijek vratio u mjesto mira i slobode, Pazin. Slobodan je glazbenik bas gitare koju i dalje svira iako se odrekao muzičke karijere. Aktivan je sportaš te se cijeli život zalaže za zelenu politiku i očuvanje okoliša sudjelujući i organizirajući razne ekološke akcije, ponajviše na području Pazina. Politički angažman smatra nužnim kako bi se u gradu dogodile pozitivne promjene. “Promjene počinju od nas, zato pokrenimo se i pokažimo što Možemo!”

7. Mirnes Mujić

Mirnes MujićRođen u Puli, odrastao u Pazinu. Završio je ugostiteljsku školu, a naknadno upisuje i školu za tehničara cestovnog prometa. Od 2007. zaposlen je na poslovima logistike i transporta, a od 2019. u postprodaji autoservisa. Aktivan je član Radio kluba Pazin, a volontirao je u različitim kulturnim događanjima u Pazinu (istrakoni, Dani Julesa Vernea). Voli timski rad za zajedničko dobro i stalo mu je da Pazin bude življi i prosperitetniji. Želi zagovarati potrebe građana koji žive udaljeni od centra te interese lokalnih poljoprivrednika i malih poduzetnika.

8. Iva Bakarčić

Možemo! Pazin - Iva BakarčićIva Bakarčić odrasla je u Pazinu u kojem i danas živi s obitelji. Završila je komercijalnu školu nakon koje se zapošljava u turističkom sektoru s kojim je i danas poslovno vezana. Po prvi se puta uključuje u politiku jer želi preuzeti odgovornost za bolje pazinsko sutra. Pridružuje se Možemo zbog drukčije politke koju provode kroz rad u Saboru i zbog lokalnog tima koji se okupio u Pazinu i za koji smatra da ima jasnu viziju kako Pazin promijeniti na bolje i učiniti ga zadovoljnijim. Svojim radom želi doprinijeti boljem poslovnom okruženju i društvenom ozračju.

9. Goran Farkaš

Možemo! Pazin - Goran FarkašGoran je odrastao u Pazinu. Paralelno s pohađanjem srednje škole u Pazinu, pohađa i Glazbenu školu „Ivan Matetić Ronjgov“ u Puli (smjer: udaraljkaš), nakon čega upisuje studij muzikologije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Danas svira desetak tradicijskih instrumenata, a kao glazbenik djeluje u nekoliko sastava: „Veja”, „Kazan”, „MarusicIsTrio”, „La Bite Band” i drugi. Do sad je surađivao a mnogo glazbenika i glazbenih sastava. Neki od njih su: Dario Marušić, Nigel Osborne (Edinburgh), Toni Pešikan (Sarajevo), La Bite Band (Pariz), Gustafi, Andor Vegh (Pečuh), Hazemina Đonlić (Ljubljana), Lorenzo Niego (Napoli), Hrvatski gajdaški orkestar, Ensamble Transatlantico de Folk Chileno (Chile). U pazinskom aktivističkom i kulturnom životu djeluje od najranijih nogu kroz različite udruge i inicijative (folklor, Klub mladih, Naš Potok). Niz je godina sudjelovao i kao edukator i voditelj na festivalu Sedam dana stvaranja, surađivao s Teatrom Ulyses, organizirao TradInEtno world music festival u Pazinu, pohađao brojne međunarodne glazbene treninge, kampove i seminare. Prije osam godina osniva udrugu TradInEtno koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulture i kulturne baštine središnje Istre te započinje s glazbeno-pedagoškim radionicama u područnim dječijim vrtićima te organizira niz glazbenih događanja i susreta na koja se rado odazivaju glazbenici i glazbenice iz različitih dijelova svijeta. Zbog Gorana Farkaša, u svijetu etno glazbe, Pazin je ime.

10. Luka Finderle

Možemo! Pazin - Luka FarkašOsnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završava u Pazinu, a danas radi u tvrtki koja proizvodi rasvjetna tijela koja se distribuiraju diljem svijeta. Ispunjavaju ga adrenalinski sportovi kojima se bavi već dugi niz godina. Njegova druga strast su izumi s naglaskom na obnovi i recikliranju materijala. No, smatra da se politika ne bi trebala reciklirati i da je u Pazinu došlo vrijeme za promjene.

11. Marina Udovičić

Možemo! Pazin - Marina UdovičićMarina Udovičić odrasla je u Pazinu, a danas je maturantica opće gimnazije Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile. Od osnovnoškolskih dana bavi se folklorom u Folklornom društvu Pazin, a bavila se i amaterskom radiogoniometrijom pri Radio klubu Pazin s kojim je došla do svjetskog omladinskog prvenstva u ARDF-u u Češkoj 2018. godine. Voli pomagati i rado se uključuje u volonterske akcije pazinskih udruga i humanitarne akcije. Članica je Crvenog križa. Želi se obrazovati, usavršavati i doprinositi svome gradu, a posebno je zanima područje rada s mladima (youth worka), digitalizacije i urbanizma te ekologije, umjetnosti i tradicije. Vjeruje u zajednički cilj i u to da Možemo! bolje.

12. Petar Gojtanić

Petar GojtanićUživa djeliti svoje znanje i strast s drugima, pogotovo mlađima. Taj put ga je odveo na trenersku specijalizaciju za sportsko penjanje. Danas je zaposlen kao trener sportskog penjanja za djecu u sportsko penjačkom klubu u Pazinu. Novim generacijama približava sport sa svim njegovim vrijednostima te odgovorno ponašanje u prirodi i tijekom penjanja na stjeni. Niz godina aktivno sudjeluje u organizaciji zabavnog programa Istrakona. Slobodno vrijeme najradije provodi ispunjavajući platna akrilnim bojama, posebice pejsažima. “Nadolazeći izbori probudili su nadu da se i naš Pazin može probuditi te nanovo zaživjeti i šteta bi bilo ne biti dio toga.”

13. Kristian Pacijent

Možemo! Pazin - Kristian PacijentOdrastao je u Batlugu. Osnovnu školu pohađa u Žminju, a srednju Tehničku školu u Puli, nakon koje završava studij informatike u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, smjer Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Već kao student počinje raditi kao informatičar u multinacionalnoj IT kompaniji, gdje radi i danas. Od 2009. živi u Pazinu u kojem zasniva obitelj. Slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji u prirodi, ali i uz dobru knjigu ili igru (računalnu ili društvenu).