1. Enna Peroš

Možemo! Pazin - Enna PerošOsnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završava u Pazinu. Završetkom sveučilišnog fakulteta informatike u Rijeci stječe zvanje magistre edukacije informatike i zapošljava se u školstvu te radi kao nastavnica informatike u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile i Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji Pazin s pravom javnosti. Od ranog djetinjstva aktivno se bavi sportom, a krajem 90-ih počinje se baviti sportskim penjanjem i vrlo rano preuzima ulogu tajnice Sportko penjačkog kluba Hiperaktiv. U želji uključivanja većeg broja djece i mladih u sport, preuzima i vođenje treninga za djecu i mlade. U Pazinu zasniva obitelj te se od 2011. aktivno bavi uključivanjem žena u sport i aktivan život obitelji kroz socijalizaciju djece i roditelja na penjalištima u prirodi. Sudjeluje i na osnivačkoj skupštini Sportsko penjačkog saveza Istarske županije kojega je trenutno tajnica, a 2020. godine pokreće uspješnu inicijativu za osnivanjem Hrvatskog sportsko penjačkog saveza te se trenutno nalazi u četverogodišnjem mandatu u ulozi potpredsjednice Saveza. Predstavnica je u Zajednici sportskih udruga Grada Pazina gdje se zalaže za transparentnost rada Zajednice i Grada. Članica je Vijeća roditelja Osnovne škole V. Nazora Pazin gdje zagovara bolje uvjete za rad i transparentnost rada škole. S obzirom da Pazin vidi kao mjesto mogućnosti za bolju budućnost, želja joj je da zajedno sa ljudima okupljenima oko vrijednosti koje njeguje i promovira Politička platforma Možemo! doprinese stvaranju grada koji će mlade privlačiti i zadržati, grada bogatog sadržajima i mogućnostima.

2. Sandi Matijašić

Možemo! Pazin - Sandi MatijašićRođen i odrastao u Zamasku. Osnovnu školu polazi u Kašćergi i Trvižu, u Pazinu stječe srednjoškolsko obrazovanje, smjer elektromehaničar, nakon čega upisuje poduzetništvo na Veleučilištu u Rijeci, a naknadno se stručno osposobljava za prerađivača plastičnih masa. Cijeli svoj radni vijek radi u struci, a 2017. pokreće vlastiti obrt te je paralelno aktivan član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. U slobodno vrijeme bavi se 3D printanjem, inovacijama i metal detectingom. Kao član Gradskog vijeća zalagat će se da sva naselja u sastavu Grada Pazina uživaju sličan standard, a želi doprinijeti razvoju poljoprivrede, obrtništva i poduzetništva u manjim  sredinama. Smatra kako samo znanjem Možemo! promijeniti Pazin na bolje.

3. Tanja Grubiša

Odrasla je u Sv. Petru u Šumi. Nakon što je u Puli diplomirala za učiteljicu razredne nastave, svoj radni vijek provodi u OŠ Vladimira Nazora Pazin u Pazinu. Voli raditi s djecom i zato već nekoliko godina surađuje s NTC timom iz Istre i vodi NTC radionice za djecu. Naglašava važnost osamostaljivanja djece, razvijanja motivacije i preuzimanja odgovornosti svakog djeteta za sebe i svoje postupke. Trenerica je boćanja, a godinama je bila članica ženske reprezentacije Hrvatske u boćanju. Na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojila je broncu, a na europskim prvenstvima jedno srebro i jedno zlato (još uvijek aktualno) te je kategorizirana sportašica I. kategorije prema klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. „Ekipa kojoj sam se pridružila ima dovoljno ideja, energije, znanja i vještina, ali i volje da oživi ovaj naš uspavani grad.”

4. Barbara Širol Aleksić

Možemo! Pazin - Barbara Širol AleksićBarbara živi užurbani gradski život, ali voli mir, prirodu i životinje. Djetinjstvo je provela u Pazinu na Buraju, nakon čega je živjela u Pićnu, no Pazinu se vraća kao učenica gimnazije, a nakon fakulteta i kao nastavnica hrvatskog jezika i povijesti u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin. Ima osamnaest godina radnog staža u prosvjeti, ponajviše u pasioniranom pokušaju da učenici zavole povijest, da aktivno slušaju i sudjeluju u razumijevanju povijesnih događaja, često čudnih, strašnih i ponekad nelogičnih. Prošlost se ne može promijeniti, ali se sadašnjost može bolje urediti. Želi doprinijeti u području odgoja i obrazovanja i mladih. Želi grad koji će biti po mjeri čovjeka, a kao majka dvogodišnjaka smatra kako treba biti i po mjeri onih najmlađih.

5. Nikša Peroš

Možemo! Pazin - Nikša PerošOsnovnu i srednju školu završava u Pazinu, a po zanimanju je grafički dizajner. Interesi ga vode dalje od grafičkog dizajna u smjeru strojeva, programiranja i umjetne inteligencije. U više navrata poslovno se uputio u zemlje Europe s naglaskom na Švedsku, ali život ga je uvijek vratio u mjesto mira i slobode, Pazin. Slobodan je glazbenik bas gitare koju i dalje svira iako se odrekao muzičke karijere. Aktivan je sportaš te se cijeli život zalaže za zelenu politiku i očuvanje okoliša sudjelujući i organizirajući razne ekološke akcije, ponajviše na području Pazina. Politički angažman smatra nužnim kako bi se u gradu dogodile pozitivne promjene. “Promjene počinju od nas, zato pokrenimo se i pokažimo što Možemo!”

6. Mirnes Mujić

Mirnes MujićRođen u Puli, odrastao u Pazinu. Završio je ugostiteljsku školu, a naknadno upisuje i školu za tehničara cestovnog prometa. Od 2007. zaposlen je na poslovima logistike i transporta, a od 2019. u postprodaji autoservisa. Aktivan je član Radio kluba Pazin, a volontirao je u različitim kulturnim događanjima u Pazinu (istrakoni, Dani Julesa Vernea). Voli timski rad za zajedničko dobro i stalo mu je da Pazin bude življi i prosperitetniji. Želi zagovarati potrebe građana koji žive udaljeni od centra te interese lokalnih poljoprivrednika i malih poduzetnika.

7. Iva Bakarčić

Možemo! Pazin - Iva BakarčićIva Bakarčić odrasla je u Pazinu u kojem i danas živi s obitelji. Završila je komercijalnu školu nakon koje se zapošljava u turističkom sektoru s kojim je i danas poslovno vezana. Po prvi se puta uključuje u politiku jer želi preuzeti odgovornost za bolje pazinsko sutra. Pridružuje se Možemo zbog drukčije politke koju provode kroz rad u Saboru i zbog lokalnog tima koji se okupio u Pazinu i za koji smatra da ima jasnu viziju kako Pazin promijeniti na bolje i učiniti ga zadovoljnijim. Svojim radom želi doprinijeti boljem poslovnom okruženju i društvenom ozračju.

8. Goran Farkaš

Možemo! Pazin - Goran FarkašGoran je odrastao u Pazinu. Paralelno s pohađanjem srednje škole u Pazinu, pohađa i Glazbenu školu „Ivan Matetić Ronjgov“ u Puli (smjer: udaraljkaš), nakon čega upisuje studij muzikologije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Danas svira desetak tradicijskih instrumenata, a kao glazbenik djeluje u nekoliko sastava: „Veja”, „Kazan”, „MarusicIsTrio”, „La Bite Band” i drugi. Do sad je surađivao a mnogo glazbenika i glazbenih sastava. Neki od njih su: Dario Marušić, Nigel Osborne (Edinburgh), Toni Pešikan (Sarajevo), La Bite Band (Pariz), Gustafi, Andor Vegh (Pečuh), Hazemina Đonlić (Ljubljana), Lorenzo Niego (Napoli), Hrvatski gajdaški orkestar, Ensamble Transatlantico de Folk Chileno (Chile). U pazinskom aktivističkom i kulturnom životu djeluje od najranijih nogu kroz različite udruge i inicijative (folklor, Klub mladih, Naš Potok). Niz je godina sudjelovao i kao edukator i voditelj na festivalu Sedam dana stvaranja, surađivao s Teatrom Ulyses, organizirao TradInEtno world music festival u Pazinu, pohađao brojne međunarodne glazbene treninge, kampove i seminare. Prije osam godina osniva udrugu TradInEtno koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulture i kulturne baštine središnje Istre te započinje s glazbeno-pedagoškim radionicama u područnim dječijim vrtićima te organizira niz glazbenih događanja i susreta na koja se rado odazivaju glazbenici i glazbenice iz različitih dijelova svijeta. Zbog Gorana Farkaša, u svijetu etno glazbe, Pazin je ime.

9. Renzo Jurić

Možemo! Pazin - Renco JurićPo zanimanju je automehaničar i vatrogasac te je dio svog radnog vijeka radio u struci u Pazinu i Puli, a dio u obiteljskim obrtima i tvrtkama. Poduzeće Giorgini osniva 2004. zajedno sa suprugom, a ono je i danas njegova baza te radi kao trgovac za talijanske partnere koje zastupa na tržištu Zapadnog Balkana. Ima status hrvatskog branitelja.
Od ranih 2000-tih bavi se automobilizmom. Od 2009. do 2013. bio je prvak u brdskoj vožnji, u klasi oldtimera, kad stječe status vrhunskog sportaša 3. kategorije pri Hrvatskom olimpijskom odboru, a potom međunarodno dolazi i do naslova viceparvaka kategorije 1. Gotovo 25 godina bavi se cestovnim oldtimerima te desetak godina organizira međunarodni oldtimer susret u Pazinu s posjetiteljima iz mnogih evropskih zemalja. Posljednje tri godine piše kolumne i članke za časopis “Auto i točka” na temu oldtimera. Oženjen je i ima dvije odrasle kćeri.

10. Jelena Pacijent

Možemo! Pazin - Jelena PacijentRođena je i odrasla u Zagrebu gdje je završila osnovnu i muzičku, a potom i ekonomsku školu. U Varaždinu završava studij informatike na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, smjer Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Od 2007. radi kao programerka, a od 2009. živi u Pazinu u kojem zasniva obitelj i otvara obrt za računalno programiranje. Volontirala je u ekološkim udrugama te su joj teme zaštite okoliša i održivog razvoja, uz roditeljske politike i politike za djecu i mlade, u fokusu interesa. Vjeruje da svaki pojedinac može! i treba pridonijeti boljem danas i boljem sutra u gradu u kojem živi.

11. Petar Gojtanić

Petar GojtanićUživa djeliti svoje znanje i strast s drugima, pogotovo mlađima. Taj put ga je odveo na trenersku specijalizaciju za sportsko penjanje. Danas je zaposlen kao trener sportskog penjanja za djecu u sportsko penjačkom klubu u Pazinu. Novim generacijama približava sport sa svim njegovim vrijednostima te odgovorno ponašanje u prirodi i tijekom penjanja na stjeni. Niz godina aktivno sudjeluje u organizaciji zabavnog programa Istrakona. Slobodno vrijeme najradije provodi ispunjavajući platna akrilnim bojama, posebice pejsažima. “Nadolazeći izbori probudili su nadu da se i naš Pazin može probuditi te nanovo zaživjeti i šteta bi bilo ne biti dio toga.”

12. Marina Udovičić

Možemo Pazin! - Marina UdovičićMarina Udovičić odrasla je u Pazinu, pridružila nam se kao maturantica opće gimnazije u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, a danas je studentica geodezije u Zagrebu. Od osnovnoškolskih dana bavi se folklorom u Folklornom društvu Pazin, a bavila se i amaterskom radiogoniometrijom pri Radio klubu Pazin s kojim je došla do svjetskog omladinskog prvenstva u ARDF-u u Češkoj 2018. godine. Voli pomagati i rado se uključuje u volonterske akcije pazinskih udruga i humanitarne akcije. Članica je Crvenog križa. Želi se obrazovati, usavršavati i doprinositi svome gradu, a posebno je zanima područje rada s mladima (youth worka), digitalizacije i urbanizma te ekologije, umjetnosti i tradicije. Vjeruje u zajednički cilj i u to da Možemo! bolje.

13. Radenko Sloković

Možemo! Pazin - Radenko SlokovićPazinac, Burajac. Završio strane poslovne jezike – komuniciranje s javnošću na Hotelijerskom fakultetu 1986. te godinama radio u struci u velikim hotelijerskim tvrtkama i u Pazinu kao direktor Turističke zajednice Središnje Istre. Danas je licencirani turistički vodič za Istru i Kvarner i vlasnik obrta za turizam i savjetovanje, a od nedavno i OPG-a. Oduvijek je muzičar, u Limenoj glazbi preko 40 godina, multiinstrumentalist i „tezgaroš“. Jedan je od osnivača obnovljenog speleološkog društva i Jules Verne kluba, bio je pokretač i voditelj brojnih eko akcija u Pazinu i Dana Julesa Vernea, kao i autor bloga „mojpotok“. Prije 20 godina bio je nositelj nezavisne liste „Za srce Istre“. Pasionirani je proučavatelj srednjeistarskih rodoslovlja. Još uvijek aktivan  u Limenoj glazbi i Big bandu Pazin, povremeno objavi koju pjesmu na svom Youtube kanalu, a od svega je najponosniji na stihove koje je napisao 1999. godine nakon prve eko akcije na Zarečkom: „Ja rojen san zgor Potoka, zgor Potoka bit ću zakopan..“