U nedjelju 29.10.2023. se u Pazinu održavaju izbori za mjesne odbore. U dva najveća mjesna odbora Možemo! izlazi sa samostalnim listama na kojima možete prepoznati niz osoba koje su otprije aktivne u svojim sredinama:

Lista Možemo! za vijeće Mjesnog odbora Pazin

 1. Goran Farkaš

 2. Jana Prević – Finderle

 3. Radenko Sloković

 4. Doris Dobrila

 5. Nerio Belić

 6. Nikola Ardalić

 7. Robert Krajcar

 8. Mirnes Mujić

 9. Nataša Matijaš

 10. Luka Finderle

 11. Barbara Širol Aleksić

Lista Možemo! za vijeće Mjesnog odbora Stari Pazin

 1.  Iva Bakarčić

 2. Dejvis Marinčić

 3. Emina Trošt

 4. Renato Kalac

 5. Andrea Lanča

 6. Tina Gregorović Hlušička

 7. Matko Krbavac

 8. Ivan Lanča

 9. Nikša Peroš

Što su mjesni odbori?
Mjesna samouprava tiče se uređenja naselja, komunalne infrastrukture i društvenog razvoja na mikrorazini. Lampadine, dječji park, popravak ceste, pučka fešta… Mjesni odbori spona su između izvršne vlasti, gradonačelnice i Grada Pazina s jedne strane, i građana i građanki koji žive u pojedinim dijelovima Grada Pazina, s druge. Mjesni odbor je volontiranje, dobra želja i namjera, činjenje zajednice boljom.

Grad Pazin ima 12 mjesnih odbora: Pazin, Stari Pazin, Trviž, Lindar, Zabrežani, Beram, Heki, Zarečje, Kašćerga, Grdoselo, Zamask i Kršikla.

U nedjelju, 29.10.2023. održavaju se izbori za mjesnu samoupravu, odnosno za članove mjesnih odbora. Glasa se zaokruživanjem liste, kao i na lokalnim izborima. Možemo! je istaknulo liste kandidate na području Pazina i Starog Pazina, a u drugim mjesnim odborima podržava nezavisne liste koje su okupile aktivne pojedince i pojedinke, neovisno o (ne)stranačkim angažmanima ili preferencijama.

Pred Pazinom i Starim Pazinom stoje brojne investicije (novi vrtić, novi autobusni i knjižnica, uređenje centra grada; proširenje groblja, gradnja stanova itd.). Kandidati i kandidatkinje na listama Možemo! za mjesni odbor Pazin i Stari Pazin žele biti podrška Gradu u realizaciji planova, ali i korektiv kao glas građana iz ulica i naselja.

Poznajemo potrebe: popravak ulica, širenje nogostupa, širenje javne rasvjete, uređenje igrališta i parkova, kao i zapuštenih dijelova grada, oživljavanje ulica i naselja.

Izađite na izbore za mjesne izbore, a kasnije nam budite pomoć ne samo u identificiranju potreba, već i u njihovoj realizaciji i građanskom angažmanu, jer to su dva lica iste medalje.

Možemo!  – za grad po mojoj mjeri!

*PAŽNJA: biračko mjesto BURAJ je ove godine iz prostora Šahovskog kluba na Starom trgu preseljeno stotinjak metara dalje prema centru, u prostor bivše staklarske radnje “Ramino” u ulici Velog Jože 2a.