Drage građanke i dragi građani,

jučer smo na lokalnim izborima kao lista u Pazinu osvojili 1.109 glasova, odnosno 32,85% glasova pa u Gradsko vijeće ulaze četvero naših vijećnika i vijećnica. Koalicija IDS, HSU i HNS osvojila je 1.345 glasova i šest mjesta u Gradskom vijeću, dok su liste SDP-a (335 glasova), Nezavisna lista Željka Mraka (314 glasova) i HDZ-a (272 glasa) osvojile po jedno mjesto u Vijeću.
Čestitamo svim listama i izabranim vijećnicima i vijećnicama i nadamo se da ćemo zajednički kvalitetno raditi i surađivati.
Možemo! lista osvojila je i pet mjesta u Županijskoj skupštini te je s više mandata ušla u sva gradska vijeća gradova i županijskih skupština u kojima smo sudjelovali na izborima (Pula, Rijeka, Karlovac, Dubrovnik, Split, Osijek). Možemo! je u Zagrebu ostvario povijesne rezultate.
Dragi građni i drage građanke, svojim glasovima doprinijeli ste važnim izborima u Pazinu na kojima IDS, čak ni u koaliciji, nije ostvario apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, kao i to da gradonačelnik nakon tri mandata i kampanje u trajanju od šest mjeseci u koju je bilo upregnuto sve što je moglo biti, pa čak i ono što nije smjelo (gradski resursi), nije izabran u prvom krugu. Veliki je to uspjeh, Pazine, koji si mirno i pristojno pokazao da se ne slažeš s politikom zarobljavanja Pazina za potrebe jedne grupe i stranke.
Za dva tjedna imamo priliku izabrati prvu gradonačelnicu Pazinu i još jednom, glasnije i brojnije, reći da želimo transparentnije, otvorenije i uključivije upravljanje Gradom, koje će različita i drugačija mišljenja smatati bogatstvom i prilikom, a ne prijetnjom, koje će biti pošteno i savjesno i koje će klimu “ne može se” pretvoriti u klimu “može se”.
Vaši nas glasovi jednako obavezuju, od onih pet u Zamasku do više stotina u centru Pazina, ali isto tako obavezuju nas i svi oni sugrađani i sugrađanke koji nisu glasali za nas ili uopće nisu glasali.
Gospodarski i svaki drugi razvoj koji dovode do povećanja kvaliteta života svakog od nas, naše djece i roditelja, neovisno o stranačkom (ne)opredjeljenju, naš je cilj i nit vodilja u budućem radu za Pazin. Kao vaši vijećnici i vijećnice bit ćemo vam na raspolaganju.
Dragi ljudi, hvala na zajedničkoj prvoj rundi. Svi mi zajedno oni smo koje smo tolike godine čekali.
Svaki vasš glas, svaka vaša donacija, svako vaše šeranje, lajk, nagovor, razgovor, savjet i dobre želje koje ste slali, omogućili su da ovo postane moguće. Građani imaju moć, a promjene su moguće. Nemojte dozvoliti da vas uvjeravaju u suprotno ❤️.