Protekle četiri godine kontinuirano, a proteklih tjedana i mnogo intenzivnije, razgovarala sam sa stotinama sugrađana i sugrađanki sa svih područja Grada Pazina koji se, bez obzira na stranačko (ne)opredjeljenje, gotovo jednoglasno slažu oko tri ključne stvari:

  1. Pazin se sporo razvija, zapravo tapka na mjestu i ne postoji smjer razvoja koji oni i one pepoznaju i vide.
  2. U gradu i Gradu je uglavnom sve “usporeno, teško ili nemoguće”.
  3. Vlast ne doživljavaju transparentnom, otvorenom i uključivom, smatraju kako postoji mreža privilegiranih koji Grad koriste za osobnu i stranačku korist, a dio građana smatra i kako je to nemoguće promijeniti jer je “korijenje preduboko, a stranački stroj premoćan”.

Rješavanjem ova tri problema, kroz razvoj povoljne poduzetničke klime i uvjeta za rad i stvaranje, kao prvog prioriteta, promjene pristupa iz “ne može se” u “želimo i idemo pronaći rješenje” i hrabrog i nepokolebljivog otvaranja grada za sve građane, omogućit ćemo njegov ekonomski i društveni zalet.

Postoji uvjerenje da odlazim u drugi krug sa sadašnjim gradonačelnikom. To je moguće, ali nije sigurno. Stoga pozivam građane i građanke Pazina, svih stranačkih preferencija i one neopredjeljene, da izlaskom na izbore i glasanjem za mene i listu br. 3 daju šansu promjeni vlasti i novoj energiji koja iz sveg srca želi bolji, sposobniji, pošteniji i sretniji Pazin, grad kojeg volimo.

O vama ovisi hoćemo li biti sposobna vlast ili sposobna oporba nesposobnoj vlasti.  Za oboje nas čeka mnogo posla, ali mi smo spremne i spremni. 

Suzana Jašić
kandidatkinja za gradonačelnicu Pazina i
nositeljica liste br. 3 za Gradsko vijeće Pazina – Možemo!